dinsdag 21 juni 2011

Nieuw wetsvoorstel voor vaarbewijs


Schippers in de beroeps-en pleziervaart raken hun vaarbewijs kwijt als zij te veel gedronken hebben. Ook te hard varen kan deze gevolgen hebben: de tweede kamer heeft namelijk ingestemd met een nieuw  wetsvoorstel. Dit wetsvoorstel komt van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Zij vindt dat riskant vaargedrag onacceptabel is en dat overtreders hard aangepakt dienen te worden.

Hard varen en drankgebruik leidt tot vele ergernissen op het water, vooral te hard varen leidt tot heel wat problemen, vaak gaat dit dan ook weer samen met alcoholgebruik. Dit kan leiden tot ongelukken en gevaarlijke situaties. Afgelopen jaren vielen er gemiddeld 8 doden per jaar door ongelukken met snelle motorboten.

Als het wetsvoorstel goedgekeurd wordt door de Eerste Kamer zullen rechters een extra sanctiemogelijkheid krijgen. Zo kan naast het geven van boetes of celstraffen de rechter ook beslissen de personen die te hard varen of te veel drinken de vaarbevoegdheid ontzeggen. Varen zal dan uit den boze worden voor de overtreder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten