dinsdag 19 juli 2011

Track & Trace bij diefstal van je boot

Track & Trace is vooral bekend van dure auto’s en postpakketjes. Als je boot gestolen is wil je natuurlijk ook graag je boot weer terugvinden, met een Track & Trace systeem lukt dat waarschijnlijk ook maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aanschaf van zo’n systeem.

Ten eerste is het erg belangrijk dat een Track & Trace systeem goedgekeurd is door het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Een track & Trace systeem is eigenlijk niets anders als een kleine computer met een GPS-ontvanger. Deze heeft hij nodig om signalen te versturen en daarmee de positie te bepalen. IN het systeem zit ook een GSM-unit zodat deze positie doorgegeven wordt. In 99% van de gevallen wordt na een diefstal van een boot een Track & Trace systeem geïnstalleerd, beter is het natuurlijk om dit meteen bij de aanschaf van een boot te doen!

Let er bij het installeren van een dergelijk systeem op dat deze wordt geïnstalleerd door iemand ie ervaring heeft met Track & Trace bij boten en wat er gebeurd als hij inderdaad gestolen wordt. Hoe worden de hulpdiensten dan verwittigd en hoe gaat de afhandeling hier dan van. Belangrijke punten om op te letten dus om er voor te zorgen dat de diefstalbeveiliging erg hoog is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten