dinsdag 23 augustus 2011

Aanvaring zeiljachten op IJmeer

Afgelopen weekend vaarde de kustwacht maar liefst 22 keer uit, dit was vooral voor schepen met motorproblemen of vastgelopen schepen, maar er gebeurden ook enkele ongelukjes.
Zaterdag ontstond er een aanvaring tussen twee zeiljachten op het IJmeer in de vaargeul bij het eiland Pampus. Bij een van de zeiljachten brak de mast door waarna de mast op het dek viel.
Beide schippers bleven ongedeerd, ze hadden elkaar totaal niet gezien en waren allebei heftig geschrokken toen ze ineens de harde klap van de aanvaring hoorden. Vooral de schipper die ineens zijn vallende mast naast zich kreeg had de schrik er goed inzitten.
De jachten werden door reddingboten naar de thuishavens geloodst. Een van de jachten werd naar haven Marina Muiderzand gebracht door de reddingsboot Adriana uit Almere en de andere zeilboot zonder mast werd door de reddingsbrigade Gooi en Eemmeer naar de jachthaven in Naarden gebracht. De schipper was zo geschrokken dat hij zichzelf niet meer in staat achtte om zelf terug te varen.
Dit soort ongelukken zijn nooit leuk, maar kan eigenlijk elke schipper wel eens overkomen. Wilt u geheel onbezorgd te water, dan is het verstandig om een goede bootverzekering af te sluiten zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken over onvoorziene kosten na een ongelukje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten