vrijdag 12 augustus 2011

Veiligheid aan boord

De veiligheid aan boord van uw pleziervaartuig is erg belangrijk voor uzelf en mede passagiers. Hiervoor zijn er enkele middelen die eigenlijk altijd aanwezig horen te zijn, zodat u in geval van nood meteen over de eerste hulpmiddelen beschikt.
Hierbij kunt u denken aan reddingsmiddelen zoals bijvoorbeeld een brandblusser, blusdeken, zaklantaar, bijl, kniptang en een mas. Daarnaast zijn ook reddingsmiddelen zoals reddingsvesten erg belangrijk.
Let er op dat er verschillende soorten reddingsvesten zijn en er voor verschillende doeleinden ook andere reddingsvesten zijn. Zo is het voor de binnenvaart eigenlijk nodig dat u een reddingsvest heeft met minimaal 50 Newton drijfvermogen, zit u echter op open zee en in extreme weersituaties dan zult u een reddingsvest nodig hebben met een drijfvermogen van 275 Newton.
In elk land worden er andere veiligheidseisen gesteld bij de vaart. Zorg dus dat je je goed laat informeren over de benodigdheden voordat je met de boot naar het buitenland op vakantie gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten