maandag 17 oktober 2011

Goede beveiliging voorkomt diefstal van de boot


In het jaar 2010 zijn er ongeveer 46 procent meer boten gestolen dan in het jaar ervoor. Dit is een flinke stijging. Zo’n drie procent meer buitenboordmotoren, en slechts 23 procent van de gestolen boten en zes procent van de buitenboordmotoren werden teruggevonden. Niet erg veel dus. Deze cijfers zijn voortgekomen uit het onderzoek wat verschenen is in de rapportage ‘Criminaliteit in de recreatievaart 2010’ wat het KLPD heeft opgesteld.

In het jaar 2011 werden er zelfs 1209 boten opgegeven als gestolen. Dit waren meestal motoroten, roeiboten en rubberboten maar ook de wat grotere boten werden veel gestolen. Motorboten en sloepen zijn het meest teruggevonden. Maar ook buitenboordmotoren waren een gewild item. Gebleken is dat buitenboordmotoren met 4, 6 of 8 pk criminelen het populairst zijn. 

Veel watersporters realiseren zich niet dat een boot of motor erg aantrekkelijk is om te stelen. Daarnaast worden de boot of motor bijna niet beveiligd, een fiets staat soms beter op slot als een boot. Het is dus aan de watersporters om er voor te zorgen dat de dieven geen kans krijgen om iets te ontvreemden. Zo kun je al enkele dingen doen om diefstal te voorkomen. Zorg er voor dat je een door je verzekeraar goedgekeurd slot hebt, leg de boot goed vast aan de kant met een goed slot, zorg er voor dat de boot niet zo maar betreden kan worden en neem vooral het beveiligen van de boot net zo serieus als dat je dat bij je woning of auto doet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten